Jdi na obsah Jdi na menu
 


Místní odborová organizace v Havířov

7. 4. 2019

Nemá sice početnou členskou základnu, ale je velmi aktivní. Její členové nechybějí při žádné akci, kterou pořádá MěV KSČM v našem městě  Můžete je tedy vidět v různých funkcích na stranickém plese, při městských oslavách MDŽ, předmájových i májových akcích, prostě všude, kde je pomoci zapotřebí.

Svou činnost pravidelně hodnotí na členských schůzích. Ty se konají podle plánu práce.

Jinak tomu nebylo ani tentokráte. Schůze se konala 9. března v místnosti sekretariátu KSČM. Byla spojena s oslavou svátku žen. Po zahájení předsedou Vladislavem Fukalou, který přivítal přítomné a popřál ženám k jejich dni, následovalo krátké kulturní vystoupení, které pod názvem „Žena ženám“ přednesla členka Marie. Velmi potěšil i karafiát, který muži ženám předali.

V programu jsem slyšeli informace z vyšších odborových orgánů, které podal Stanislav Mlčák, informaci o hospodaření organizace a zprávu revizní komise a také to, kdy se zase sejdeme. Bude to v červnu při tradičním smažení vaječiny. Už se těšíme.

V bohaté diskusi jsme se seznámili s politikou a chováním současného zastupitelstva našeho města, problémech, které jeho politika způsobuje. O činnosti SONu hovořil Ing. Karel. Žák, dozvěděli jsme se i o činnosti jiných složek v okolí. Nechybělo samozřejmě i malé chutné pohoštění, u kterého jsme rádi poseděli i po oficielním programu.

Závěrem jsme konstatovali, že i v takovém počtu, kolik nás je, se dá udělat kus práce a hlavně – že se scházíme s lidmi, se kterými je nám dobře.

A pokud i vy – čtenáři tohoto článku – máte zájem o naši práci a chcete se zapojit, není problém. Budete vítáni.

Marie