Jdi na obsah Jdi na menu
 


NAŠE ČINNOST LKŽ FRANTIŠKY JASIOKOVÉ POKRAČUJE

4. 2. 2011

 

Stejně jako v předcházejících létech tak i v roce 2010 se naše práce ubírala levicovým směrem. Nezapomněly jsme na den narození a úmrtí kpt. Rudolfa Jasioka. Stejně tak, jako by učinila maminka jmenovaného, jejíž jméno má náš klub v názvu, položili jsme květiny k pamětní desce v základní škole v Havířově - Prostřední Suché, která nese jméno kpt. Rudolfa Jasioka. Nezapomněli jsme ani na jeho maminku a taktéž jsme položili květiny na její hrob na hřbitově v Havířově - Šumbarku.
 
V roce 2010 jsme se podíleli i na předvolebních akcích KSČM jak do Poslanecké sněmovny České republiky v měsíci květnu, tak i do Zastupitelstva města Havířova v říjnu 2010. Tři z nás byly i na kandidátce KSČM a řada z nás pracovala i ve volebních komisích.
 
Nejen prací živ je člověk, proto se zúčastňujeme i kulturních akcí, které jsou pořádány ve městě pro seniory, ale i zájezdů. V loňském roce to byl zájezd se seniory na Floru Olomouc, kde srdce potěšili především zahrádkáři a obdivovatelé květin. Počátkem října jsme společně navštívili město Opavu a za doprovodu průvodkyně navštívili památky tohoto nedalekého města. I společná cesta novým přímým vlakem byla pro nás zážitkem, protože většina z nás jezdí auty a autobusem. Společný zájezd se všem líbil, proto připravujeme obdobný zájezd i v roce 2011 a vybrali jsme si jako cíl slovanské hradiště v nedaleké Chotěbuzi.
 
I v roce 2010 se na všech akcích líbily naše všude známé perníčky. Tuto sladkost připravujeme na téměř všechny akce jako je 1. máj., smažení vaječiny apod. Představujeme se jimi mimo jiné i na srazech Levicových klubů žen a všude mají úspěch.
 
Věříme, že se s vámi setkáme na některé z příštích akcí, na kterých rádi pomáháme, ať je to ples KSČM, předmájová veselice, 1. máj nebo vinobraní.
 

Těšíme se na společné akce.