Jdi na obsah Jdi na menu
 


BYLY JSME V SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY

6. 4. 2012

 

U příležitosti Mezinárodního dne žen se 10. března 2012 šest žen, členek Levicových klubů žen z Havířova a Karviné a Odborového sdružení Čech, Moravy, Slezskazúčastnilo v Praze společného slavnostního jednání spojeného se seminářem o rovnoprávném postavení žen ve společnosti, tentokrát v prostorách Senátu ve Valdštejnském paláci. Mezi hosty byla první předsedkyně LKŽ Hana Pokorná-Entlerová, čestná předsedkyně Květa Čelišová, dcera čs. prezidenta Ludvíka Svobody Zoe Klusáková-Svobodová, manželka kubánského chargé d´affaires, členky Svazu vietnamských žen ČR a Společnosti čínských žen v ČR. Mezi přítomné zavítaly také poslankyně KSČM Marta Semelová, Marie Nedvědová a Gabriela Hubáčková. Organizací seminářem byl pověřen senátor Václav Homolka. Květinu a malou upomínku předali ženám poslanci Karel Šidlo, Jiří Dolejš a Josef Šenfeld.
V rámci semináře vystoupil poslanec Karel Šidlo, uvedl, že pro české ženy je MDŽ nadějí, že se jejich situace nebude zhoršovat, v případě světa se bude zlepšovat, ženy mají být rovnocennými partnery mužů. Dále vystoupila bývalá europoslankyně Věra Flasarová, která hovořila o práci žen, o tom, že ženy pokud se rozhodnou, tak jsou za svým cílem.
K završení slavnostní atmosféry přispěly děti z dětského domova Domino z Plzně, svým pěveckým vystoupením.
Oslavy MDŽ pokračovaly v odpoledních hodinách v KD Barikádníků v Praze – Strašnicích. Pro účastnice byl připraven kulturní program s hudební produkcí a tancem. Velmi pozitivně bylo ženami přijato vystoupení hořické skupiny mužoretů Arthrosa.
Za všechny účastnice setkání, Danuše Holeksová
 

Náhledy fotografií ze složky Senát