Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zas se k nám vrátil 1. máj, ten z nejkrásnějších svátků a my jsme jej řádně oslavili

9. 5. 2022

Po koronavirové epidemii, která výrazně ovlivnila činnost všech a všeho, jsme letos konečně zase uspořádali oslavy Svátku práce.

Nezapíráme, že jsme do toho šli s určitými obavami: Lidé dost zpohodlněli, odvykli si někam chodit, přijdou za námi? A co to nevyzpytatelné počasí, bude nám přát? A samozřejmě nám dělaly vrásky na čele i finanční otázky. Vyplatí se nám vůbec něco dělat? Budeme mít finance na pokrytí nákladů nebo se nakonec my, pořadatelé, budeme muset skládat? Opravdu, nebylo to snadné rozhodování, ale neustoupili jsme a 1. května odpoledne jsem se sešli v PZKO Na Zborůvce.

A starosti se pomaloučku začaly ztrácet. Přicházeli další a další návštěvníci, známí, přátelé.

Všechny je vítalo duo ZíZí bend, potlesk sklidila úvodní báseň a někteří se zpěvem připojili k Písni práce.

Úvodní slovo přednesl předseda MěV KSČM v Havířově Tomas Candulas. Zdůraznil současný význam 1.máje - odkaz předchozích generací, mezinárodní solidaritu a hlavně boj za mír, který je v současné době někde tak nedostupný a všude v nebezpečí.

Přítomné pozdravila také předsedkyně OV KSČM Jana Pohludková.

A potom už se všichni bavili při poslechu hezké hudby, rádi si i zazpívali a zatančili.

Připravené občerstvení šlo na odbyt a všem chutnalo, velký zájem byl i o tombolu, kterou jsme nachystali a nakonec nám přálo i to počasí. Takže jsme si nakonec pěkně poblahopřáli ke zdařilé akci.

Potěšilo nás, když odcházející se ještě zastavili a za moc pěkné odpoledne poděkovali. Je to pro nás důkazem toho, že je dobré od tradičních akcí neustupovat, i když určitá rizika tu vždycky jsou.

Za MěV KSČM Havířov a ZO Horní Bludovice
Marie Kročková