Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní konference KSČM v Karviné

14. 3. 2022

V sobotu 12. března proběhla v Karviné Okresní konference KSČM. 33 delegátů, kteří zastupovali základní organizace, rozhodlo o vedení okresu pro další období.

Okresní výbor nadále povede Jana Pohludková, místopředsedou byl opětovně zvolen Tomáš Gallík.

Proběhla také volba nových okresních orgánů, volby delegátů na krajskou konferenci či na sjezd.

Konference byla zahájena krátce po deváté hodině. Předsedkyně OV Jana Pohludková zhodnotila práci OV za poslední dva roky a zároveň nastínila, co nás čeká v tomto roce.

Konference se jako host účastnila předsedkyně KSČM Kateřina Konečná a vedení KV KSČM Ostrava Josef Babka a Ivan Strachoň, kteří postupně na konferenci rovněž vystoupili.
Kateřina Konečná se vyjádřila nejen k situaci, která probíhá na Ukrajině, ale rovněž také k neuspokojivé ekonomické situaci u nás v republice. Poukázala na nečinnost vlády, její nezájem řešit problémy, doléhající na naše občany. Ukázala, kam a na co se má činnost strany zaměřit.

Na konferenci proběhla také kritická diskuse, nejen k vnitřním problémům strany, ale také k celospolečenským politickým tématům. Tématem také byly nadcházející komunální volby. V diskusi rovněž zazněl apel na připravenost strany v případě předčasných parlamentních voleb.

Konference byla ukončena Internacionálou. Všem zvoleným přejeme hodně sil do práce.