Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání s jubilanty

6. 11. 2021

Na již tradiční Setkání s jubilanty pozval Městský výbor KSČM v pondělí dne 18. 10. 2021 ty členky a členy, kteří v letošním roce dovršili krásná výročí vstupu do strany. V rámci městské organizace to byli dva členové – 50 let, jedna členka 60 let a jedna dokonce 70 let.

Účastníky pozdravila básní s velmi příhodným názvem „Těm, co zůstali“ dlouholetá členka Marie Kročková. Bylo připraveno malé občerstvení a pro jubilanty Pamětní listy.

Jeden z účastníků se omluvil a zaslal poděkování, z kterého vyjímáme: Vážení soudruzi. Děkuji Vám za připomínku mého členství v komunistické straně a pozvání na malou neformální besedu na městském výboru u této příležitosti.

Ten čas uběhl jako voda a člověk si ani neuvědomuje, jak letí a jak se vše mění kolem. Takže vstupuji do dalšího období, pokud mi budou síly stačit a zdraví sloužit. Stárneme a jsem rád, že se v našich řadách nachází mladí a nebojácní.

Jsem optimista a věřím, že společně opět vybojujeme ve společnosti naší straně místo, které jí právem náleží.  S pozdravem „Čest naší společné práci!“   J. Š.

Zajímavými vzpomínkami přispěla naše členka Anna Reimannová, která vstoupila do komunistické strany  v roce 1951. Po válce žila v pohraničí na Strakonicku, v době, kdy se budovala Lipenská přehrada. Připomněla, že se zapomnělo, kdo postavil byty, vybudoval průmysl, školy zdarma pro všechny, přehrady a zajistil všem práci a bydlení. Velice ji mrzí, že jsme v letošních volbách nedopadli dobře, že lidé zapomněli, co bylo pro ně v minulosti vybudováno a věří pouze na sliby.

Akce byla dobře připravena, všichni si rádi poslechli vzpomínky na vstup do strany, které tito členové vždy zůstali věrni. Budeme v tom pokračovat i nadále

                                         Ať se od vás dozví vaši vnoučci malí,

                                         že jste odkaz otce, matky nezklamali,

                                         ať se od vás dozví vaši vnoučci milí,

                                         že jste stranu v těžkých dobách nezradili...