Jdi na obsah Jdi na menu
 


BESEDA S OBČANY V HAVÍŘOVĚ

6. 4. 2012

 

Besedy s občany se v našem městě kdysi konaly pravidelně, pořádali je hlavně zastupitelé za naši stranu a občané o ně vždy měli zájem.Nějak se ale od toho upustilo.Po delší době, kdy besedy nebývaly,rozhodli se zastupitelé tuto akci obnovit a svolali besedu na čtvrtek 5.4. do restaurace Radnice.
Besedu zahájil s. ing.J.Šebesta – předseda Klubu zastupitelů za KSČM.Představil přítomné funkcionáře a zastupitele: F.Fic – předseda MěV KSČM, náměstci primátora města ing.Heczko a Bc.D.Pawlas,zastupitelka kraje M.Otáhalová.
Hlavní informace ke koaliční smlouvě přednesl ing.Heczko.Mimo jiné zdůraznil, že šetřit se samozřejmě musí,ale na správném místě.
Podrobně a srozumitelně vysvětlil bytovou otázku a nejdůležitější body v ochraně životního prostředí, dopravě,bezpečnosti občanů.
Náměstek pro sociální oblast a kulturu konstatoval změny v našem městě,kde obyvatelstvo stárne,je málo míst v zařízeních pro seniory. Školství a kultura jsou na dobré úrovni,akcí je dostatek.
V diskusi,která pak následovala,odpovídali funkcionáři na spousty připomínek a dotazů. I když občas zazněly připomínky zaměřené velmi osobně (p.Hanák, Čerešňák), odpovědi byly klidné a konkretní.To, co nešlo zodpovědět hned, bude řešeno.
Myslím, že naši představitelé byli na besedu dobře připraveni a že je dobře, když se tradice besed s občany obnoví.
 
                                                          
Marie Kročková
 

Náhledy fotografií ze složky Beseda s občany