Jdi na obsah Jdi na menu
 


LKŽ Františky Jasiokové – Z činnosti našeho klubu

6. 4. 2012

 

Schůzky našeho klubu se přemístily v rámci stěhování do Domu volnočasových aktivit na ul. Horymírova. Jako každoročně se scházíme vždy první pátek v měsíci. Již tradičně jsme zahájili rok „Jolkou“, což je naše setkání u stromečku s výměnou malých a kolikrát i vtipných dárků a vzpomínkou na vánoční svátky v českých rodinách, tak i na ruskou jolku u našich členek, pocházejících z Ruska.
Na tuto schůzku jsme si pozvali i poslankyni PaedDr. Miladu Halíkovou. Naše ženy jsou zvídavé a své dotazy směrovaly na její práci ve sněmovně, na možnosti interpelací apod.
 
         Únorová schůzka přinesla výměnu zkušeností z denního života. Přišly rady, jak požádat o příspěvek na bydlení, vyzvání členek, aby se nestyděly o toto požádat, tak i zkušenosti jedné z členek s finančními záležitostmi při úmrtí partnera. I takové problémy je dobré slyšet, aby si každý uvědomil, do jakých problémů se může nezaviněně dostat. V rámci diskuze jsme se doslali ke čtení povídek z knihy autorky Zdeňky Černé ve slezském nářečí, které byly vtipné a pro některé i neznámé.
 
         Březnová schůzka je tradičně spojená s oslavou Mezinárodního dne žen. Při připraveném pohoštění si povídáme o vzniku svátku, o poslání žen v minulosti i současnosti, o problémech v dnešní době. Nezapomněli jsme ani na lidové písně, které jsme si pustili k poslechu.
 
 
 
předsedkyně Jiřina Mlčáková