Jdi na obsah Jdi na menu
 


PRVNÍ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA PO VOLBÁCH 2010

8. 12. 2010

Ustavující zasedání Zastupitelstva města Havířova po volbách se uskutečnilo v pátek dne 19. 11. 2010 a bylo prvním zasedáním nově zvoleného orgánu.

           

            Zastupitelé zvolení v říjnových komunálních volbách složili slavnostní slib a zvolili primátora, náměstky a neuvolněné členy rady města. V zastupitelstvu jsou reprezentanti sedmi politických stran: ČSSD (15 mandátů), KSČM (12 mandátů), ODS (5 mandátů), Hnutí pro Havířov (4 mandáty), Věcí veřejných (3 mandáty), TOP 09 (2 mandáty) a Nezávislých (2 mandáty). Na ustavujícím zasedání bylo přítomno 41 zastupitelů z 43 zvolených.

 

            Zastupitelé zvolili většinou hlasů primátorem města Zdeňka Osmanczyka (ČSSD, 57 let), který zastával v letech 2006 – 2010 funkci náměstka primátora pro hospodářský rozvoj.  Náměstkem pro ekonomiku a správu majetku a zároveň statutárním zástupcem primátora byl zvolen Ing. Eduard Heczko (KSČM, 62 let).  Náměstkem pro hospodářský rozvoj byl zvolen Ing. Petr Smrček (bez politické příslušnosti, za ČSSD, 41 let) a náměstkem pro sociální rozvoj Bc. Daniel Pawlas (KSČM, 35 let).

 

            V radě města je 6 členů ČSSD, 4 členové KSČM a 1 člen Hnutí pro Havířov. Spolu s primátorem a jeho náměstky byli do jedenácti členné Rady města Havířova zvoleni neuvolnění radní:

ČSSD -           Ing. Jiří Martinek, Vojtěch Kozák,

                        Bc. Michaela Horňáková, Eva Radová

KSČM -          Alice Hegyi, Ing. Jiří Šebesta

HPH -             Mgr. Rudolf Šimek

Zároveň byly voleny výbory při zastupitelstvu města. Předsedou finančního výboru se stal pan ing Pavel Merta z TOP 09, předsedou kontrolního výboru pan MUDr. Radomil Schreiber z ODS.

 

            Předsedou Klubu zastupitelů za KSČM byl zvolen ing. Jiří Šebesta a místopředsedové ing. Eduard Heczko a s. Karel Sachmerda.