Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuální informace ze zasedání zastupitelstva 4. 3. 2019

7. 4. 2019

Změnou jednacího řádu zastupitelstva se začátek zasedání posunul z 13:00 hodiny na 15:00. K projednávaným bodům programu nebyly žádné výrazné připomínky. Zrušilo se detašované pracoviště Městské policie Havířov na ulici Kpt. Jasioka 2 v Havířově - Prostřední Suché.

 

Hlavním důvodem tohoto rozhodnutí bylo, že v roce 2018 nenavštívil v úředních hodinách toto pracoviště ani jediný občan.

Havířované se však nemusí bát, na bezpečnost by to nemělo mít vliv, protože místo toho bude zde stanoviště mobilní služebny městské policie.

 

Dalším bodem, který byl odsouhlasen bez připomínek, bylo zamítnutí prodeje pozemku v blízkosti vlakového nádraží. Zájemce o koupi plochy naproti hlavnímu vstupu vlakového nádraží plánoval v místě výstavbu stravovacího zařízení (McDonald's). Rada doporučila zastupitelům toto neschválit s ohledem na rekonstrukci přednádražního prostoru, kterou město zahájí v bezprostřední blízkosti pozemku na jaře roku 2019.

 

K bodu, který pojednává o změně zakladatelské listiny obchodní společnosti Zámek v Havířově, vystoupil náš zastupitel Eduard Heczko, který upozornil: ,,Z materiálu vyplývá, že bude fungovat pouze kuchyň, bufet a jídelna. Je vhodné, aby to vedla s.r.o.? Jenom odměny budou 516 000 Kč a za čtyři roky to budou dva miliony korun. Nešlo by najít jinou cestu?“

 

My za KSČM jsme se zdrželi, protože nebudeme podporovat nehospodárnost města a to, že si vedení udělalo evidentní dojnou krávu ze Zámečku.

 

 Markéta Fikáčková

 zastupitelka