Jdi na obsah Jdi na menu
 


XIII. Společensko - sportovní setkání

2. 12. 2015

Stalo se tradicí pravidelné setkávání komunistů a příznivců v letním období na tak zvaném Společensko-sportovním setkání, které společně pod patronací OV KSČM Karviná připravuje MěV KSČM Havířov, MR Karviná, MěV Český Těšín a odboráři OS ČMS z Bohumína.

1.jpgV letošním roce to bylo dne 27. června 2015 již 13. setkání, které bylo dříve známé podle místa konaní „Těrlicko“ ve středisku, které je již zrušeno a na pozemku u břehu přehrady dnes stojí soukromý dům. Proto již 4. rok se akce uskutečňuje v Havířově v pronajatých prostorách PZKO na tzv. Zborůvce. Zahrada je pro tuto akci jako stvořená, proto vždy čekáme na vývoj počasí.

 

2.jpg

 

V letošním roce to vyšlo s počasím jen taktak, pouze malá přeháňka na chvíli přerušila připravený program.

Setkání zahájil předseda MěV KSČM v Havířově Daniel Pawlas a předseda OV KSČM Karviná Jiří Nytra. K dobré pohodě hrálo naše tradiční duo Iveta a Jarek. Všichni přítomni se těšili na ukázku výcviku služebních psů. A věřte, bylo se na co dívat. Ukázka dopadení pachatele a poslušnost psů uchvátila všechny přítomné, jen malé děti měly trochu obavy.

 

3.jpg

 

Po již zmíněné krátké přepršce vystoupil havířovanům známý soubor Havířovské babky se svým pásmem zaměřeným na dřívější nářečí a kulturu tohoto kraje. Řada písní již dnešním mladým nejsou známy a proto bylo dobré toto přiblížit.

 

4.jpg

 

Během odpoledne se mezi přítomnými diskutovalo, ale došlo i na domácí občerstvení, ať to byl již tradiční guláš, koláče, bramborové placky, klobásy nebo ryby. Aby to bylo lépe stráveno došlo i na pivo či štamprličku.

 

5.jpg

 

Byla naplněna i druhá část setkání a to sportovní. Soutěž družstev v ruských kuželkách vyhrálo netradiční družstvo žen a to vnučky, babičky a tety. Sportovní klání bylo zakončeno soutěží v přetahovaní lanem za povzbuzování všech diváků.

Pro ty co neholdují sportu, byla připraveno vědomostní soutěž formou testu „Milníky a fakta komunismu“, kterou připravila studentka filozofické fakulty Ostravské univerzity Tamara Tomanová.

 

6.jpg

 

Co dodat? Poděkování organizátorům. Věřím, že akce bude pokračovat i v následujících létech.


 

Danuše Holeksová

foto: P. Drápal, J. Franek