Jdi na obsah Jdi na menu
 


VZDALI JSME HOLD OBĚTEM ŽIVOTICKÉ TRAGEDIE

6. 8. 2011

 

Památku obětí životické tragédie, při které v srpnu 1944 zahynulo 36 místních obyvatel, jsme uctili v sobotu 6. srpna 2011 společně s představiteli města Havířova. Delegaci města vedl náměstek primátora ing. Eduard Heczko, zastupitel za KSČM, který na sobotním pietním aktu  pronesl projev, členem delegace byl i Bc. Daniel Pawlas, náměstek pro sociální rozvoj (KSČM) a Ing. Petr Smrček náměstek pro hospodářský rozvoj (ČSSD). Delegace MěV KSČM a zastupitelů za KSČM ve složení Danuše Holeksová, Alice Hegyi, Stanislav Mlčák a Radek Kupczak položila společně květiny k Památníku životické tragédie. Akce se zúčastnili i členové základních organizací a další zastupitelé.
 
         Akce měla důstojný průběh, pietní shromáždění pořádalo statutární město Havířov ve spolupráci s Českým svazem bojovníků za svobodu, Kongresem Polaków v ČR a Muzeem Těšínska.
 
         Na oběti 2. světové války nesmíme zapomínat, proto je nutno zaktivizovat větší počet našich členů, aby účast nebyla rok od roku menší a přivést na tuto vzpomínkovou akci naše děti a vnuky.