Jdi na obsah Jdi na menu
 


VI. ročník turnaje v nohejbalu

2. 12. 2015

Stalo se již tradicí, že Klub zastupitelů za KSČM společně s MěV KSČM v Havířově, připravují každoročně v letních měsících turnaj amatérských družstev v nohejbalu. Letošní, již VI. ročník, byl poprvé pojat jako Memoriál Jana Seidla k uctění jeho památky, který před šesti léty stál u zrodu tohoto turnaje a který v lednu letošního roku zemřel.

noh.jpg

Turnaj tříčlenných družstev se uskutečnil v sobotu 15. 8. 2015 v areálu tenisových dvorců Sport servisu Paulát u elektrotechnické průmyslovky. Organizátoři očekávali účast do 10 družstev, když se ve stanovené lhůtě přihlásilo jen 7 družstev. Příjemným překvapením bylo, když do zahájení turnaje v 9,00 hod se registrovalo celkem 15 družstev. Původně připravený hrací plán musel být narychlo změněn, což se podařilo i díky Petru Chomovi, učiteli tělesné výchovy na ZŠ Kudeříkova a dlouholetému sportovnímu funkcionáři, který také celý turnaj řídil po sportovní stránce.

noh2.jpg

Výkonnost družstev byla různá, všichni však hráli s velkým nasazením a v duchu fair play. Obdiv zaslouží především věkově starší – aktivně se zúčastnili i hráči nad 60 a 70 let, kteří v letošním tak horkém počasí drželi krok s mnohem mladšími hráči. Po celou dobu vládla v areálu přátelská atmosféra, dotvářená manželkami a dětmi hráčů, ale i příznivci některých družstev. Nezkazila ji ani dešťová přeháňka v závěrečných kolech turnaje.

noh3.jpg

Po téměř šestihodinovém klání dospěl turnaj k finále. V něm se utkali družstva Kameníci, Lopaťaci, Myčka a Kosmos. Na prvním místě se nakonec umístilo družstvo Kameníc, které získalo i putovní pohár. Oceněna byla i družstva na 2. a 3. místě. Každý člen prvních tří družstev obdržel pohár, diplom a kvalitní klobásu nebo šišku salámu. Byla připravena i cena útěchy, kterou získalo družstvo ZO č. 57 s nejstarším věkovým průměrem..

Co říci závěrem? Potvrdilo se, že nohejbal je velice populární hrou nejen v ČR, ale i v Havířově. Spokojenost samotných hráčů, ale i ostatních nehrajících a početných účastníků dosvědčuje, že před těmi šesti léty měl Jan Seidl dobrý nápad a za tento počin si zaslouží, aby turnaj byl již napořád spjat s jeho jménem. Poděkování zaslouží samotní hráči, kteří v plné míře naplnili coubertinovské heslo „Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se“. Poděkování zaslouží i všichni, kteří se podíleli na organizaci a průběhu celé akce. Naše stranická organizace v Havířově získala nové příznivce a sympatizanty, což mnozí potvrdili. Je to však i závazek do budoucna, pokračovat v tomto turnaji a snad i vymyslet další.

noh4.jpg

Ing. Eduard Heczko, předseda KZ

foto: Jindřich Franek