Jdi na obsah Jdi na menu
 


Remek: Ukažme vládě, že to neumí

3. 10. 2012

Senát má být skutečnou pojistkou – pojistkou pro důstojný život každého z nás. Tak na otázku, proč kandiduje do horní komory parlamentu, odpověděla včera na předvolebním shromáždění na náměstí Republiky v Havířově Milada Halíková, kandidátka za KSČM v senátním volebním obvodě č. 74.

Představila se občanům, kteří v dešti přišli k pódiu a stánku s předvolebními materiály, společně s kandidáty do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje. Na kandidátce z okresu Karviná je nejvýše, na 5. místě, Monika Havlíčková, která hovořila zejména o sociálním programu KSČM.

»Sílu řešit problémy kraje budeme mít, jedině když nás podpoříte a budeme mít víc zastupitelů, « zdůraznil první místopředseda ÚV KSČM Petr Šimůnek. Ve svém vystoupení podtrhl, že v tomto volebním období řídily spolu ČSSD a KSČM dva kraje, které patří k nejméně zadluženým.

Účastníci shromáždění, od dětí přes mladé po seniory, obklopovali prvního čs. kosmonauta a europoslance za KSČM Vladimíra Remka. Chtěli mu stisknout ruku, říct pár slov o svých starostech a získat na památku jeho podpis.

S ohlasem se setkalo jeho prohlášení, když připomněl aktuální průšvihy od případu metylalkoholu po problémy na ministerstvech: »Ukažme ve volbách vládě, že to neumí!«

Společně s Halíkovou měl včera Remek den nabitý setkáními. V přeplněné aule Vysoké školy sociálně správní – Institutu celoživotního vzdělávání v Havířově diskutoval především o kosmonautice a programu Galileo.

Na zdejší radnici již tři volební období při řízení města spolupracují ČSSD a KSČM, což bylo znát na atmosféře přijetí u náměstků za KSČM i u primátora Zdeňka Osmanczyka (ČSSD). Vzhledem k tomu, že tato koalice se v končícím volebním období osvědčila i v MSK, tak všichni vyjádřili naději, že i nadcházející volby dopadnou opět ve prospěch levice.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vladimir Remek a Milada Halikova