Jdi na obsah Jdi na menu
 


KRIZE SE V HAVÍŘOVSKÉ ORGANIZACI KSČM NEKONALA

11. 4. 2011

Po častých změnách na postu předsedy městské organizace KSČM v Havířově, se kterými jsme se potýkali v minulém roce, je tato situace vyřešena. Ač v této době bezvládí spočívala tíha řízení městské organizace KSČM, která má necelých 400 členů, na bedrech s. D. Holeksové – místopředsedkyni MěV, tato se za spolupráce funkcionářského aktivu s tímto problémem vypořádala dobře.

        

Usnesením MěV KSČM byl určen termín plenárního zasedání na kterém bude zvolen nový předseda. Předsedové ZO, volení delegáti z členů ZO (dle stanoveného klíče) a členové MěV v Havířově dne 4. 3. 2011 rozhodli, volbou ze tří kandidátů o tom kdo z nich povede městskou organizaci KSČM do konání Městské konference, která se uskuteční závěrem roku 2011 – po VČS ZO KSČM.

        

Za účasti hostů – předsedy OV KSČM s. Jiřího Nytry , poslankyně PS PČR PaedDr. Milady Halíkové a zastupitelky Krajského zastupitelstva Moravskoslezského kraje s. Milady Otáhalové - proběhlo vystoupení kandidátů na předsedu MěV KSČM. Do této funkce kandidovali Danuše Holeksová – místopředsedkyně MěV, ing. Eduard Heczko – statutární náměstek primátora v Havířově a  František Fic – předseda ZO KSČM č. 68.

 

Následovala volba ve které byl zvolen František Fic, který povede městskou organizaci až do konání Městské konference KSČM. Plenární zasedání proběhlo v prostorách banketky na ZS v Havířově. V soudružském prostředí a bezkonfliktním jednání byl i tento dlouhodobý problém ke zdaru věci vyřešen. Pod vedením nového předsedy jistě městská organizace KSČM v Havířově naváže na své úspěchy a vyvaruje se chyb, kterých se dopustila.