Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. máj 2015

Jako každoročně uspořádal MěV KSČM v Havířově oslavy Svátku práce 1. května v PZKO Na Zborůvce.

1.png

I když počasí venkovní akci příliš nepřálo – chvílemi studený vítr pronikal až pod kabátky a svetry – ti, kdo přišli, nelitovali. Slavnost na zahradě je již tradicí.

Oblíbená dvojice Iveta a Jarek už od 13. hodiny vítala příchozí veselými melodiemi.

Přítomné přivítal předseda MěV KSČM a primátor města Bc. Daniel Pawlas. Za hosty promluvil a hlavní projev přednesl předseda OV KSČM Karviná Jiří Nytra. Připomněl, od kdy a proč se 1. máj slaví, že obyčejní lidé mají svůj Svátek práce, práce, která v dnešní době není doceňována.

2.png

S kulturním vystoupením tentokráte vystoupil místní soubor PZKO „Blendowiané“. Jejich písně v nářečí zdejšího regionu oslovily všechny přítomné. Zvláště se líbili nejmenší tanečníci s dětským programem.

Pro děti bylo připraveno malování perníčků, které nachystaly členky LKŽ, a dětské soutěže. Soutěžilo se v hodu kroužků na cíl a v hodu šipkami. Sladké odměny udělaly všem závodníkům radost.

3.png

Samozřejmě nechybělo bohaté občerstvení a dostatek nápojů, mnozí si později i zatancovali. Nejen to, debata mezi dobře známými je jistě přínosem. Rádi se již dopředu na to připravují a těší. A tak ani to nevlídné počasí nepokazilo dobrou náladu, která trvala až do večera.

4.png

Nashledanou za rok.

Marie Kročková,

foto: J. Franek, K. Žák